انواع الكولسترول
هناك نوعين من أنواع الكولسترول:
الكولسترول عالي الكثافة (البروتينات الدهنية عالية الكثافة) وهو ما يسمى الكولسترول الجيد أو الكولسترول النافع أو الحميد (HDL)
الكولسترول منخفض الكثافة (البروتينات الدهنية منخفضة الكثافة) وهو ما يسمى الكولسترول الضار أو السيء (LDL)
نسبة (معدل) الكولسترول الطبيعي في الدم
نسبة الكولسترول المرتفع: أكثر من 240
نسبة الكولسترول في حد الخطورة: من 200-239
نسبة الكولسترول الطبيعي: أقل من 200
لو الكوليسترول المضر LDL , عالى ..يتم تقليل الدهون الحيوانيه ف الاكل ويزود النباتيه...بكده نسبه الدهون المضره هتقل..والدهون المفيده هتزيد..مباخدش اى دواء نهائى..النسبه العامه للدهون مظبوطه
ومهم جدا ممارسة الرياضه يوميا واكل مكسرات وسمك وزيت زيتون فى الاكل بدل زيت الذره كويس تزيد كوليسترولHDL ايضا الاقلاع عن التدخين... انقاص الوزن لو سمين.. الابتعاد عن المقليات وعن الزبده النباتى...الابتعاد عن سكريات وعن النشويات البسيطه واستبدالها بنشويات غنيه بالألياف زى خبز الشعير والخبز الاسمر. ابتعاد عن زيوت المهدرجه.ايضا ادويه زى nician...Lopid..zocor...crestor
تقليل : النشويات البيضاء
زى خبز الابيض والمعجنات بجميع انواعها والرز الابيض... البديل خبز اسمر بالنخاله امتاعه.. ولو زر يكون الرز البنى اللى بالالياف امتاعه.. ولو مكرونه تبقى السمراء.. الابتعاد عن البطاطا والمقليات بجميع انواعها...
هناك نوعين من أنواع الكولسترول:
الكولسترول عالي الكثافة (البروتينات الدهنية عالية الكثافة) وهو ما يسمى الكولسترول الجيد أو الكولسترول النافع أو الحميد (HDL)
الكولسترول منخفض الكثافة (البروتينات الدهنية منخفضة الكثافة) وهو ما يسمى الكولسترول الضار أو السيء (LDL)
نسبة (معدل) الكولسترول الطبيعي في الدم
نسبة الكولسترول المرتفع: أكثر من 240
نسبة الكولسترول في حد الخطورة: من 200-239
نسبة الكولسترول الطبيعي: أقل من 200
لو الكوليسترول المضر LDL , عالى ..يتم تقليل الدهون الحيوانيه ف الاكل ويزود النباتيه...بكده نسبه الدهون المضره هتقل..والدهون المفيده هتزيد..مباخدش اى دواء نهائى..النسبه العامه للدهون مظبوطه
ومهم جدا ممارسة الرياضه يوميا واكل مكسرات وسمك وزيت زيتون فى الاكل بدل زيت الذره كويس تزيد كوليسترولHDL ايضا الاقلاع عن التدخين... انقاص الوزن لو سمين.. الابتعاد عن المقليات وعن الزبده النباتى...الابتعاد عن سكريات وعن النشويات البسيطه واستبدالها بنشويات غنيه بالألياف زى خبز الشعير والخبز الاسمر. ابتعاد عن زيوت المهدرجه.ايضا ادويه زى nician...Lopid..zocor...crestor
تقليل : النشويات البيضاء
زى خبز الابيض والمعجنات بجميع انواعها والرز الابيض... البديل خبز اسمر بالنخاله امتاعه.. ولو زر يكون الرز البنى اللى بالالياف امتاعه.. ولو مكرونه تبقى السمراء.. الابتعاد عن البطاطا والمقليات بجميع انواعها...
0 التعليقات :
إرسال تعليق